Logboek 11 juniSjakie begint nu al een beetje omzich heen te kijken en als je hem lekker over z'n buikje wrijft begint hij tevreden te knorren. Hij heeft vandaag zelfs blij naar de televisie gekeken: het WK nogwel. Nog geen drie weken oud werkt het dus al, de electronische babysitter.

Afgelopen vrijdag is er bij het consultatiebureau een gehoortest afgenomen. Een mevrouw stopte een apparaatje in de oortjes van de slapende Sjakie. De heel zachte piepjes meten de trilhaartjes van het oor met onhoorbare tonen, ingenieus. Enige probleem was dat de kleine er nogal luid doorheen aan het ademen was. Z'n gehoor blijkt prima, we hadden al zo'n idee omdat hij tijdens de zwangerschap genoot van de contrabas en de tuba, aan het gespartel te oordelen.

Sjakie heeft ook voor het eerst een beetje snot in z'n neus en terwijl het al dagen bloedheet is, ergens zo rond de dertig graden denk ik. Dat is voor kindertjes altijd lastig. Al met al gaat het allemaal heel prettig. Wel jammer dat hij zo af en toe niet meer weet hoe hij aan de borst drinken moet. Dat geeft natuurlijk weer allemaal spanningen. Overdag ligt hij op het mooie kleed van Karin in de tuin, met tafel eroverheen tegen de zon, bakken is natuurlijk het laatste wat je doet...

We hoorden vandaag ook dat we nu al een school moeten uitkiezen. Dat is toch belachelijk, stel je eens voor dat je verhuist wat dan? En ze willen nog op het onderwijs bezuinigen ook, om die domme oorlog in Afganisthan te kunnen betalen zeker.

Zondag heeft Sjakie voor het eerst een concert van mij bijgewoond in Schlemmer. Hij heeft er van begin tot eind doorheen geslapen. Net als in de tram met Sjoera. We hebben vandaag nog een parasolletje voor de kinderwagen gekocht al schijnt het morgen te gaan regenen. Morgen komt trouwens Louis Toebosch z'n achterkleinzoon bezoeken. Leuk!

zzzz

papa :)-